ПИТУЛИЦИ

Потребни состојки:1 кг. брашно, 1 кг. сирење, малку сол, малку масло и вода по потреба. Постап...

СЛАВСКИ КОЛАЧ

 Потребни состојки:1 кг. брашно, малку крстена вода, малку квасец, сол и шеќер. Постапка:...

КОМПИР ТОРТА

Потребни состојки: 7-8 компири, 2 лажици путер, 3 лажици брашно, 100 гр. кашкавал, 100 гр. п...

ДРОБ САРМА

Потребни состојки: 500 гр. јагнешко месо, 500 гр. црн и бел јагнешки дроб, јагнешка мар...

МИЈАЧКО ЧЕВЛИЧЕ

Потребни состојки: 2 модри домати, 400 гр.мелено месо, 1 главица кромид, 2 чешни лук, 2...