Переци

Тоа е едно искрено и едноставно пециво, со комплициран дел. Е, баш тој комплициран дел, всуш...

ДРОБ САРМА

Потребни состојки: 500 гр. јагнешко месо, 500 гр. црн и бел јагнешки дроб, јагнешка мар...

МИЈАЧКО ЧЕВЛИЧЕ

Потребни состојки: 2 модри домати, 400 гр.мелено месо, 1 главица кромид, 2 чешни лук, 2...