ДРОБ САРМА

Потребни состојки: 500 гр. јагнешко месо, 500 гр. црн и бел јагнешки дроб, јагнешка мар...

Переци

Тоа е едно искрено и едноставно пециво, со комплициран дел. Е, баш тој комплициран дел, всуш...

Кифлички

Обиди се само да замислиш дали постои нешто што толку совршено лежи во рака, како кифличка? С...

ПОСНИ БОМБИЧКИ

Потребни состојки:  300 гр. бисквити, 200 гр. ореви, 100 гр. суво грозје, 2 јаболка, 2 цитро...