Во првата книга авторот ја обработува темата за почетоците на западната филозофија (претсократовци), а втората книга е научно монографско издание посветено на делото на Сократ.

- Според Витомир Митевски, основната идеја на едицијата е да понуди сеопфатен поглед на темелните вредности на античката филозофија. Притоа во овие книги се презентира она што на еден субјективен план е најзначајно и кое извршило силно влијание врз развојните историски процеси и филозофски текови, информира „Матица“. /МИА

Датум на објава: понеделник, 23 мај 2016 во 11:23
www.kanal5.com.mk

коментари

остави коментар