Застојот е на сите премини, Стојне Митева пред граничниот премин Богородица  на оваа тема разговара со Митко Илиев командир на граничната полиција на Богородица.

Возачите на нервозни, каква е сега состојбата ?
Од шест часот изутрина затворени се трите гранични премини кон Грција. Грчките цариници утрово стапија во генерален штрајк.
Каква е во моментов состојбата, знаеме дека на интервали се пропуштаат дел од возилата преку граничниот премин на грчка страна?


-Фреквенцијата на патници и возила е намалена како на влез така и на излез преку граничниот премин Богородица. Од утрово од страна на грчките полициски органи сме известени дека нивните цариници стапуваат во генерален штрајк, изјави Илиев.
Целиот разговор погледнете го во видеото.Датум на објава: петок, 20 мај 2016 во 18:23
Стојне Митева
Обновено во: 18:26

коментари

остави коментар