Во вкупната бројка се предвидени специјализации за четворица абдомeнални хирурзи, исто толкав број анестезиолози и гинеколози, 5 интернисти, тројца кардиолози, инфектолози и трауматолози, шест нефролози.

Конкурсот за пријавување кандидати за специјализанти е објавен пред да бидат донесени измените на законот за здравствена заштита, кои се подготвуваат подолг временски период.

Датум на објава: сабота, 13 јануари 2018 во 17:19
www.kanal5.com.mk

коментари

остави коментар