- Ова мошне значајно дело се состои од 840 страници и на едно место ги собира написите и статиите за Македонија од крајот на 19 век до создавањето на независна Република Македонија. Опфаќа весници од повеќе земји, од кои во овој том се претставени Австралија, Нов Зеланд, Австрија, Бугарија, Германија, Русија, САД, Србија, Франција и Хрватска, соопшти Државниот архив.

Проектот, во кој се вклучени повеќе доктори на науки и истражувачи од Македонија, ги пренесува весниците во оригинална, изворна форма,  со соодветен превод и фусноти. /МИА

Датум на објава: вторник, 10 јануари 2017 во 14:04
www.kanal5.com.mk

коментари

остави коментар