ФИЛЕ МИЊОНИ

 Потребни состојки:  500 гр. свинско маринирано филе, 200 гр. пршута, 400 мл. соле...

КРУШЕВСКА ПИТА

Потребни состојки: 800 гр. брашно, млака вода по потреба, 1 лажичка сол, 200 гр. путер,...