Жената со најдолги нозе и жената со најголеми гради - сосетки!

Живеат на далечина од неколку километри во Вирџинија - жената со нозе од 132 сантиметри и жената со гради од 50 килограми!

Ени Хокинс Тарнер има гради од која секоја тежи по 25 килограми. Нозете на Светлана Панкратова се долги 132 сантимерти. Двете влегоа во Гинисовата книга на рекорди. Двете живеат на северот на Вирџинија, неколку километри една од друга.

Панкратова го искористи рекордот во должината на нозете - играше кошарка во Русија поради што доби стипендија за школување во САД. Сега е тренер на женски кошаркарски тим во Вирџинија и мажена е за поранешниот американски конзул во Русија Џек Госнел.

Тарнер е вдовица, мајка на две деца. Таа со своите гради стана ѕвезда на меката порнографија и фетиш модел.

Вирџинија има и други Гинисови рекорди - меѓу кои најголемиот собир на луѓе облечени како вампири!
притисни ентер