Португалската Агенција за цивилна заштита соопшти дека пожарот во зградата, во која се се наоѓа седиштето на здружение на локалните жители, бил предизвикан од експлозија на шпорет.

Во време на инцидентот, во зградата се наоѓале над 60 луѓе, кои присуствувале на аматерски турнир во играње карти.
Во гасењето на огнот и спасувањето учествувале повеќе од 170 пожарникари и три хеликоптери со кои повредените биле транспортирани во блиската болница.

Датум на објава: недела, 14 јануари 2018 во 11:15
www.kanal5.com.mk
Обновено во: 13:36

коментари

остави коментар