На презентацијата ќе се обрати министерот за правда Билен Саљији.

Работна група од Министерството за правда досега изврши проверки на АКМИС системите во Врховниот, Апелацискиот суд Скопје и во Кривичниот суд.
Во извештајот на експертската група на Рајнхард Прибе беше констатирано дека постојат индиции за злоупотреба на АКМИС-системот, кој како систем ги автоматизира и следи предметите од иницијалното отвoрање на предметот преку негово доделување, било да е кривичен, прекршочен, граѓански и други. 

Датум на објава: четврток, 07 декември 2017 во 10:42
www.kanal5.com.mk

коментари

остави коментар