Мугабе е приведен , а војската ја презеде телевизијата и сите јавни установи . Генералот Сибусисо Мојо се обрати на нацијата и рече дека не станува збор за воен удар и оти Мугабе е на безбедно место .

На удар на војската ќе бидат соработниците на Мугабе , поради тоа што предизвикале социјални и економски страдања на граѓаните.

Американската амбасада во главниот град Хараре е затворена и ги предупреди своите државјани во Хараре да се засолнат во скривници . Воени транспортери се на улиците на градот , а војниците со тешко оружје ги чуваат јавните установи .

Засега нема податоци за жртви во драматичните настани во оваа поранешна Британска колонија .

Датум на објава: среда, 15 ноември 2017 во 09:24
www.kanal5.com.mk

коментари

остави коментар