За 24 часа во Италија починале уште 636 луѓе

Според последните информации во Италија во последните 24 часа починале уште 636 луѓе.

Вкупно во таа земја починале 16.523 лица заразени од коронавирус.

Бројот на починати во последните 24 часа се зголеми за 111 во однос на вчера кога изнесуваше 525 починати во таа земја.

притисни ентер