Во Италија нема спорт до 3 април, за Серија А ќе потврди владата

Спортот на сите нивоа во Италија треба да биде укинат до 3 април поради епидемијата на коронавирус, објави италијанскиот олимписки комитет.

Ова ги вклучува сите фудбалски натпревари во Серија А, но не ги опфаќа италијанските клупски натпревари на меѓународните натпреварувања. Последните натпревари во Серија А се играа без гледачи и без да се ракуваат играчите и судиите.

„Оваа ситуација никогаш не е забележана и ние мора да одговориме“, соопшти Олимпискиот комитет, чија одлука наскоро треба да ја потврди италијанската влада.

Италија е европска земја која е најтешко погодена од коронавирус со повеќе од 7000 потврдени случаи на инфекција и повеќе од 400 смртни случаи.

притисни ентер