Во Италија 525 починати , далеку помалку од претходните десетина дена

Во Италија, 525 луѓе починале во последните 24 часа од коронавирусот.

Исто така, регистрирани се 4316 нови случаи на инфекција со коронавирус.

Ова е значително помалку нови смртни случаи и инфекции отколку во текот на изминатата недела.

На пример, вчера биле пријавени 681 смртни случаи од коронавирусна инфекција. Забележани се 4805 нови случаи.

Пред два дена, бројот на загинатите во 24-часовниот период беше значително поголем. Во тоа време, регистрирани биле 766 смртни случаи. Покрај тоа, во тоа време биле регистрирани 4585 нови случаи на инфекција.

Властите , сепак со сигурност не тврдат дека земјата веќе го достигна пикот , туку го користат терминот ,,плато”  , на кое се надеваат да се задржат што помалку вгреме , за да дојде периодот на нагло опаѓање.

притисни ентер