Владата прва се преименува во Влада на Република Северна Македонија

Владата информираше дека од денес, 12 февруари 2019 година, влегува во сила Преспанскиот договор, кој Министерството за надворешни работи соодветно го објави  во Службен весник.

Ова доаѓа откако вечерва Грција ја испрати вербалната нота дека тамошниот Парламент го ратификувал Преспанскиот договор и Протоколот за членството на земјава во НАТО.

Соопштението е потпишано во Владата на Република Северна Македонија, а сајтот на Владата веќе го користи новото име.

притисни ентер