Шпанската Примера завршува на Тенерифе?!

Тенерифе домаќин на Примера кога епидемијата од коронавирус ќе се смири??

Европската куќа на фудбалот УЕФА инсистира по завршувањето на пандемијата од коронавирусот на зелениот терен да завршат фудбалските лиги на Стариот континент, на лигите им е даден рок до 30 јули , рок кој може да биде и продолжен за уште еден месец.

Но, но Италија и Англија се слушаат предлози дека сезоната  ќе биде поништена , на Апенинскиот полуостров има и предлози од влијателни луѓе Серија А да добие шампион по регуларен пат.

Во Шпшанија засега нема такви иницијативи и предлози, но од Примера планираат да го завршат првенството, само не знаат како.

Еден сопственик на синџир хотели на Канарските острови , поточно од Тенерифе им се обратил на челниците на лигата со идеја , завршницата од Примера Дивизионот да се игра на оваа егзотична дестинација.

Како главна предност се истакнува изолираноста на островите од останатиот дел на Шпанија, но и извонредната инфраструктура .

притисни ентер