Шерон Стоун со пофалба до италијанскиот Црвен Крст: Си ги изложувате животите на опасност !

Американската актерка Шерон Стоун испрати порака за поддршка на персоналот на италијанскиот Црвен крст и ја пофали нивната „ефикасност и достоинство“ во борбата против коронавирусот.

"Гледам видеа на луѓе кои влегуваат за да ги преземаат жртвите на коронавирусот. Можам да видам колку добробит правите. Знам дека ги ставате во опасност животот да ги извршите тие задачи", рече актерката во видеото објавено на Твитер на италијанскиот Црвен крст.

"Сакам да ви кажам колку ви се восхитувам, колку е супер во моите очи што го гледам  она што го правите. Вие си ја завршувате работата тивко, ефикасно со многу достоинство и внимание", додаде очигледно погодената sвезда на филмовите Raw Passion и Casino.

На крајот, актерката во италијанска маица на Црвениот крст додаде дека е „длабоко благодарна за работата што ја прават и се моли за нив“.

Во 2018 година, таа го доби златниот медал на Црвениот крст во Рим за посветеност во хуманитарната работа.

притисни ентер