Потресна фотографија на маж и жена во првите редови во борбата со коронавирусот

Медицинскиот персонал ширум светот е во првите редови на одбраната од коронавирусот. 

Уште откако е прогласена светската пандемија на  „Ковид-19“, тие се обидуваат да им помагаат на оние кои се погодени од вирусот, секојдневно, ставајќи го во опасност сопственото здравје.

Медицинскиот техничар Мохамед Џамал Дин сподели емотивна фотографија од прегратката со сопругата, која е медицинска сестра. И двајцата носат заштитни маски, нараквици, костуми и очила.

"Маж и жена. Двајцата медицински техничари се анестезиолози во тимот против КОВИД-19. Овие медицински анестезиолози во моментот се грижат за најкритичните пациенти во светот. Ова е најблиску што можат да си пријдат  еден на друг пред почеток на  смената, а после тоа не им е дозволен никаков контакт. Многу здравствени работници спијат во гаражи, автомобили и го испраќаат семејството кај роднини. Многу од нив решија да ги задржат своите најблиски колку што е можно подалеку од себе, како што направивме сега ние. Се жртвуваме толку многу за да бидете здрави, затоа бараме да останете дома“, напиша тој под фотографијата.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Husband and wife ❤ Both Nurse Anesthetists "CRNA's" on the COVID-19 Airway team. These CRNA's are taking care of the most critical patients in the world at this moment. This is the closest they can come to each other prior to starting the shift, and after that, no contact. Many healthcare providers are sleeping in garages, cars, and have sent their family to their in laws so they won't infect them. Many have chosen the route of keeping their significant others away for now, like I have. We give so much for your safety, so please, stay home. We will get through this, but we need people to take this very seriously. The only way to make this curve flat is by continuing to social distance. Happy Friday. Be safe.

A post shared by Mohammad Jamal Deen ☤ (@jd.moha) on

"Благодарам за вашата несебична помош. Вие сте вистински херои", "Ви благодарам од срце", "Вистинска моќна фотографија", се само неколку од коментарите.

притисни ентер