Ниту милионерите не се имуни : Од корона почина сопственик на шпанска компанија за крузери

Претседателот на  MSC Cruises во Шпанија, Емилио Гонзалес почина на 69-годишна возраст од коронавирус.

Емилијано Гонзалез (Мадрид, 1951) беше прогласен за претседател на оваа компанија во 2017 година и од тогаш тој е главен претставник за  оваа земја.

Бизнисменот отсекогаш работел во  секторот  туризам, како млад студирајќи да стане директор на туристички компании во Мадрид , каде почнал да работи во 1967 година во Виајес ЧАТ, каде останал до 80-тите.

Подоцна станал член на управните одбори  на туристичките брендови Виајес Икаб, Виајес Атланта, Виајес Винчит и Виајес Мапфре; сè до позицијата претседател на една од најголемите компании за крузери на светот.

притисни ентер