Меѓународниот ден на Ромите, 8 април, неработен за ромската заедница

 Министерството за труд и социјална политика соопштува дека согласно со Законот за празниците на РМ, 8 април 2020 година (среда), Меѓународниот ден на Ромите е неработен ден за граѓаните припадници на ромската заедница во Македонија.

Од Министерството за труд и социјална политика на граѓаните припадници на ромската заедница во Република Македонија им го честита Меѓународниот ден на Ромите. 

притисни ентер