Италијанец кој го преживеал вирусот: Короната ме научи да им се радувам на малите нешта (ВИДЕО)

Во Италија, 7.500 луѓе починале од коронавируси, но и 9.362 закрепнале . Еден од нив е 38-годишниот Фаусто Русо, кој бил на интензивна нега во малиот град Латина, во близина на Рим.

На крајот, по поминати пет дена на респиратор и десет во интензивна нега,тој успешно се опорави од оваа болест.

Преку видео, тој го опиша своето искуство.

"Коронавирусот ми помогна да ги ценам малите работи во животот што не ги ценев доволно. живеење, дишење, одење, гушкање некого, пиење чаша вино, ова се работи што се многу важни затоа што ни се одземени. Слобода. Кога не сте внатре .Она што се случува надвор од вашата соба, лекарите ве прегледуваат, но имате минимален контакт со другите. Многу сте осамен, семејството и пријателите не можат да бидат до вас, а клучот е да бидете трпеливи. Ова искуство ми го смени животот", рече Русо.

Само во последните 24 часа во Италија починале 662 лица, а се разболеле уште 6153.

притисни ентер