Бурна расправа за Законот за јавно обвинителство

Веќе седум часа, вклучително и две паузи, во Собранието трае расправата за Законот за јавно обвинителство.

По тензичниот почеток, седницата доби извесен тек, но доминираат довикувања од место, процедурални забелешки, реплики и контраобвинувања.Сеуште е неизвесно дали власта има двотренско мнозинство.

Седницата ја следи колешката Јулијана Николовска..

притисни ентер