Лажен колекционер украл со измама Ферари од два милиона евра

Човек , кој се претставил дека е колекционер на автомобили побарал да направи пробно возење со Ферари , вредно 2 милиони евра и не се вратил во салонот.

Полицијата од Диселдорф е во потрага по лажниот колекционер , кој седнал на пробно возење во Ферари 288 ГТО од 1985 и исчезнал.  Човекот до автосалонот дошол со такси , а тргнал на пробното возење со вработен од салонот. Но , во еден момент кога вработениот излегол од автомобилот за да му го отстапи возачкото место на потенцијалниот купувач , тој нагазил на гас и се изгубил.

Сепак , за среќа подоцна автомобилот бил најден во една гаража во гратчето Гревенброих , во близина на Диселдорф.

Автомобилот бил најден по дојава во полицијата , но крадецот и натаму не се знае каде би можел да биде. Полицијата објави негова фотографија и апелира до сите кои го виделе , да пријават.

Инаку ,,позајменото “ Ферари има поминато самио 43 000 километри , а некогаш било во сопственост на поранешниот Ф1 возач Еди Ирвин. Слични вакви автомобили на аукции се продаваат од 2 до 3 милиони евра.

Најголем проблем за крадецот е тоа што моделот паќа во очи и е тешко да се препродаде на црниот пазар. За секој примерок од овој автомобил има точни податоци и историја , бидејќи биле произведенио само 272 такви автомобили.

Фото: Двометарска медуза

Медузите од овој вид обично растат околу 90 цм, затоа оваа медуза претставува вистинско чудо.

Биологот Лизи Дали и фотографот Дан Абот, велат дека никогаш во животот не виделе толкава медуза. „Видовме неколку мали медузи а потоа наидовме на една огромна, моментот беше неверојатен“ рече Лизи.

„FaceApp“ ќе биде под истрага

Американскиот сенатор Чак Шамер побара од Федералното биро за истраги (FBI) да спроведе истрага за апликацијата „FaceApp“ .

До ова дошло откако се појавиле гласини дека Русија ги искористува податоците од оваа апликација. Дали апликацијата која сите ја користат во последниве денови, можеби крие мрачна страна?

На тоа сеуште немаме одговор.

Сијамски близнаци раздвоени во Лондон

Сијамски близнаци кои биле споени со главите, успешно се раздвоени во Лондон после неколку операции кои вкупно траеле 55 часа.

Двегодишните сестри од Пакистан Сафа и Марва Улах, три пати биле оперирани во Болницата „Грејт Ормонд Стрит“ а во хируршките зафати кои биле направени во рок од 4 месеци, учествувале вкупно 100 членови од медицинскиот тим на болницата.

Хирурзите успеале да ги раздвојат нивните мозоци кои биле меѓусебно испреплетени во нивниот заеднички череп а потоа успеале да реконструираат два посебни черепа, користејќи ги фрагментите од заедничкиот.

притисни ентер