Мицубиши донесе одлука што ќе ги растажи купувачите

Познатиот јапонски производител на автомобили има нов сопственик , кој нанави драстични потези во пазарното работење.

Мицубиши и неговиот Лансер со години се поим за перформанси на спортски автомобил. Но , денеска Мицубиши најави дека нема веќе таква понуда и дека ќе се ориентираат кон спортски урбаните возила(СУВ).

Тоа го потврди и првиот човек на Мицубиши за Британија, Роб Линдли .

,, Фокус на Мицубиши сега се СУВ , кросовери, 4WD  погон и алтернативните извори на енергија. Мицубиши и претходно се репозиционираше , било да зборуваме за стилот на Спејскастер или спортски автомобили. “ , објасни Линдли.

Љубителите на брзината и октаните особено ќе се разочараат бидејќи иемто Еклипс Мицубиши ќе го задржи на новиот кросовер , додека Еволушн ќе стане синоним за електричен кросовер модел.

притисни ентер