Викендов по 40 години пауза се одржува авто рели трка ,,Охрид- Две езера"

АКК Примо Реисинг ,општините Охрид и Ресен и во соработка со Автомобилистичката Федерација и Агенцијата за млади и спорт по пауза од 40 години , организираат Мегународно Авто Рели Охрид –Две езера.

По пауза од 40 години и организирањето на последниот Авто-Рели натпревар во 1999 година, под покровителство на градоначалниците на општина Ресен и општина Охрид, Живко Гошаревски и Константин Георгиески а во организација на АКК ПРИМО Реисинг и соработка со Автомобилистичката Федерација и Агенцијата за млади и спорт повторно се одржува Меѓународното авто рели ,, Охрид- Две езера". 

Авто релито е од Меѓународен карактер и се бодува за Шампионатот на Централна Европска Зона, Шампионатот на Македонија и Шампионатот на Србија. 

Учество ке земат повеќе од 30 екипи од повеќе европски држави.

ПРОГРАМА НА НАТПРЕВАРОТ

Сабота 29.06.2019

14:00ч - Отварање на сервисен парк Охрид кеј Македонија

14:30ч -Верификација и Технички Преглед

20:31ч-Церемонијални – Вип – Старт Охрид кеј Македонија

Недела 30.06.2019

07:46ч-Старт на релито Охрид кеј Македонија

08:34 ч -СС1 Галичица – Охрид 1

10:57ч-СС2 Галичица – Преспа 1

Сервис Охрид кеј Македонија

13:45ч-СС3 Галичица – Охрид 2

16:08ч-СС4 Галичица – Преспа 2

17:50ч-Цел Подиум Охрид кеј Македонија

Стартот и целта на релито е во Охрид – кеј Македонија а рутата на движење е преку Галичица до Стење со организација на посебни специјални испити во должина од 65 км и вкупна должина на релито од 215 км. 

Со организација на ваков тип на манифестација  Охрид и Ресен ке бидат центар на централна Европа во светот на автомобилизмот со што ке придонесеме за огромна промоција и поголема посетенос на Охридско Преспанскиот регион во Европски рамки.

притисни ентер