Свечена академија по повод 22 ноември-Денот на албанската азбука

По повод Денот на унифицирање на албанската азбука во Собранието беше доделена наградата 22 ноември за 2019 –та , на историчарот, истражувач и хуманист Давид Хосафлок, како и на просветните работници Кимет и Аднан Агаи. Official facebook: https://www.facebook.com/Kanal5Televizija/ Web: http://kanal5.mk/ Copyright: OnAir Media Group
притисни ентер