Видео: Тесла против коњ, кој е побрз?

Трките во забрзување се многу популарни а сега ни доаѓа една несекојдневна ваква трка.

Тесла Модел „S“ е фантастичен автомобил чиј мотор поседува 590 коњски сили. Противник на Теслата беше коњ. Тоа што го знаеме дека коњот има околу 8 коњски сили.

Трката се одвиваше на терен кој повеќе му одговара на коњот, а што мислите кој победи?

притисни ентер