Видео – фото: Наследник на „I8“, нов концепт на БВМ

Новиот фантастичен концепт на германскиот автомобилски гигант БМВ потсетува на М1 и И8 , има хибриден погон до 600 коњски сили.

На манифестацијата „#NextGen 2019,“ БВМ го претстави новиот концепт БМВ „ Vision M NEXT“

Проследениот во низата концепти на возила од серијата „ Vision“ многу наликува на легендарниот М1 хибриден модел И8. Сега се поставува прашањето дали е ова неговиот наследник.

„ M NEXT“ е замислен како „плуг ин“ хибрид кој комбинира четирицилиндричен турбо бензински мотор и електромотор , со вкупна сила од 600 коњски сили.

До брзина од 100 км на час новиот БМВ стигнува за само 3 секунди, а неговата максимална брзина е 300 км на час.

Само на струја може да постигне максимална брзина од 100 км на час.

Покрај атрактивниот изглед новиот БМВ има и футуристички ентериер. Авионски волан , модерна дигитална табла, минималистички седишта...

притисни ентер