Потребни состојки: 200 гр.телешко месо, 200 гр.свинско месо, 200 гр.пилешко месо, 300 гр. шампињони, 100 гр. качкавал, неколку лажици еспањол сос, 1 главица кромид, 1 пиперка, малку лук, ½ тиквица, 1 морков, 1 домат, сол и бибер по вкус.
Постапка:
Во тава со загреано масло се пропржува свинското и телешкото месо исечкано на коцки.
Во друга тава со загреано масло најнапред се пропржуваат: кромидот, пиперката, лукот и кромидот.
Потоа се додаваат тиквичката и доматот и се продолжува со пржењето.
Во трета тава со загреано масло се пропржуваат исечкани шампињони.
Во тавата со свинско и телешко месо се додава пилешкото месо и се зачинува со сол и бибер по вкус.
Се продолжува со пржењето со повремено промешување и потоа се додаваат шампињоните.
По неколку минути се додава и пропржениот зеленчук и се продолжува со пржењето.
При крај се додаваат неколку лажици еспањол сос.
Пропржените состојки се стваат во земјена тава и се покриваат со рендан кашкавал.
Се печат во загреана рерна околу 15 минути на 200 степени.