Стаклото на стар Голф може да поднесе многу (ВИДЕО)

По неславно завршената премиера на отпорноста на стаклата на новиот Сајбертрек, многумина се прашуваа колку е цврстото стакло тона обичен автомобил.

Демонстрацијата на Сајбертрек не помина добро, но стариот „Фолксваген Голф“ може да  докаже колку е цврст. Тестот е изведен на четвртата генерација, а е направен на страничното стакло. Видеото подолу е всушност втор дел од тестовите спроведени на прозорците на Golf, и вклучува удари со чекан од 5 кг.

И Голфот навистина многу издржа.

И тогаш пристигна последниот тест со челична топка. Погледнете го епилогот на овој тест, но и каде топката на крајот заврши.

Претходното видео со над пет милиони прегледи на истиот автомобил покажува колку заштитната фолија влијае на јачината на стаклото.

притисни ентер