Прв пат нокаутиран светскиот шампион во удирање шлаканици – заврши во кома (ВИДЕО)

Ударањето шлаканици стана сè попопуларен облик на спорт и особено во Русија, каде се организираат и национални првенства.

На едно такво натпреварување, светскиот шампион Василиј Хамотски беше брутално претепан.

"Само што ми се закачи и ми се допадна. Бев малку дремлив. Можев да продолжам, но ме грабнаа и сакаа да ме отстранат. Го удрив само 25 проценти сила, но тој силно ме удри и ме з**ба", изјави Хамотски.

Тоа беше неговиот прв нокаут во кариерата, и веднаш бил пренесен во болница, каде лекарите му дијагностицирале мини-кома.

притисни ентер