Пронајдено богатство во напуштена гаража: Најдени некористени автомобили стари десетици години (ФОТО)

Во напуштена гаража во Аргентина се најдени десетици некористени автомобили стари неколку десетици години.

Ако сте љубител на италијански автомобили, особено оние од крајот на осумдесеттите и малку подоцна, оваа вест сигурно ќе ве развесели. Моделите на Fiat, Uno, Tipo и Tempra кои се во голема мерка заборавени, како и класикот на  Алфа, моделот 33. Сепак, сите тие биле несоодветно чувани и  веќе долго време ги јадела корозија поради небрежност на сопствениците.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

✔️Vamos a Pasar a Contar un Poco la Historia de Los vehículos que Ya Tenemos con nosotros.. Paso a Contar lo que nos han contado: En Principio tuvimos la Suerte que nos Contactan por Instagram ofreciéndonos el Lote de Vehículos 0km que le quedaban, a lo Cual nos Interesa e intriga mucho y accedemos... Ya una vez con esta Persona le preguntamos como era la Historia, y resumidamente nos Cuenta: Que un Conocido Había heredado unas Cuantas propiedades donde había algunos galpones dentro de esa herencia y en uno de ellos Había Toda estas Unidades de Vehículos 0km 🤤 (Fiat Uno 70s "Italiano", Fiat Tipo, Duna, Ducato, Tempra "oro", Alfa Romeo 33 Pininfarina,Alfa Romeo 133, Peugeot 405) Lo Cual el Heredero de Semejante Tesoro, no tenía interés de Tal, Solo Reclamo Sus Propiedades, Lo que El Manifiesta al Abrir este Galpón y ver todos los Autos allí dentro dijo: "Saquen Toda esta Mugre de acá Que Quiero vender mi Galpón" 🔥Acá Les dejo algunas Fotos de La "Mugre"🔥 ⚠️MENSIONA UN AMIGO PARA QUE LEA ESTA LINDA HISTORIA⚠️ 👑By Kaskote👑

A post shared by Axel By Kaskote👑 (@kaskotecalcos) on

 Автомобилите се најдени во салите на долго изгубениот дистрибутер, Ганза Севел. Откако компанијата се затвори поради необјаснета смрт на сопственикот и синот на сопственикот, хангарите со складирани и нови автомобили беа потонати во заборав. Три децении подоцна, земјата станува интересна за некои инвеститори, кои одлучуваат да ги испразнат хангарите и да ги уништат.

И во нив сенајдени десетици автомобили, како што се Фиат Уно, Типо, Темпра, Алфа Ромео 33, Пежо 405, итн. Автомобилите, веројатно за симболичен надомест, ги превзеде Каскоте Калкос, компанија која се занимава со стилизирање на возила, детално чистење и продажба на користени автомобили.

За жал, засега е непознато што ќе се случи со автомобилите. Некои веќе се обновени, но недостатокот на соодветна документација може да стави крај на нивната судбина.

притисни ентер