Познат е изгледот на БМВ од серијата 4 (ФОТО)

Серијата  4 на БМВ крена многу прашина уште пред официјалната премиера.

BMW  објави дека ќе почне да ја проивадува 4-та серија минатата година на Саемот за автомобили во Франкфурт со концептот со исто име. И не видовме многу од него затоа што целиот интерес, беше насочен кон предниот дел на возилото. Поголема предница , не можеше да се види, а многумина веруваа дека ќе го надминат овој концепт.

Но, еден месец подоцна, од фабриката дојдоа шпионски снимки на БМВ М4 и М3.

Ова е точно она што го направи дизајнерот Никита Чујко и понуди две варијанти кои јасно го отсликуваат новитетот на BMW.  Баварците се убедени дека овој вид преден дел ќе добие одличен рејтинг кај публиката. За останатото, авторот најде инспирација во серијата 8.

Серијата 4 е поставена на платформата CLAR и ќе се движи од 2.0 турбини и над 500 КС. Премиера следниот месец е во Женева.

притисни ентер