ПОСНИ БОМБИЧКИ

Рецепт на Виолета Димовска

Потребни состојки:  300 гр. бисквити, 200 гр. ореви, 100 гр. суво грозје, 2 јаболка, 2 цитрона, малку шеќер и чоколадни трошки по потреба.

          Постапка:

Во подлабок сад со 300 гр. мелени бисквити се додаваат: 200 гр. мелени ореви, 100 гр. суво грозје и 2 рендани јаболка.

Сите состојки се замесуваат со рака и постепено се додава сок од цитрон и малку шеќер.

Состојките треба добро да се измесат со рака неколку минути.

Од измесената смеса се формираат бомбички кои се валкаат во чоколадни трошки во различни бои.

притисни ентер