Потребни состојки: 1 кг брашно, 1 квасец, 500 гр. лобода, 1 маргарин, 400 мл.млака вода, ½ филџан масло, 1 лажичка шеќер, 2 лажички сол и неколку маслинки
Постапка:
Во подлабок сад со брашно се става: квасец, шеќер, сол, масло, вода и се замесува тесто.
Тетстото треба добро да се измеси и се остава да отстои околу 15 минути.
Откако ќе отстои тестото се дели на 9 топки.
Од секоја топка со расукување се добиваат 9 кори.
На првата кора се става маргарин и малку брашно.
Врз неа се реди втората кора и се повторува постапката.
Врз втората кора се реди третата кора и се додава брашно.
Истата постапка со групирање на 3 кори се повторува и со останатите 6 кори.
Трите групирани кори се расукуаат во поголема кора, односно со големина колку што е тавата.
Кората се става во тава премачкана со маргарин и се поросува со масло,
Одозгора се реди лобода и се покрива со втората кора.
Повторно се реди лобода и се покрива со третата кора.
Питата се сече на квадрати и се остава да отстои 30 минути.
Потоа се пече во загреана рерна околу 40 минути на тивок оган.
На крај секое парче се декорира со 1 маслинка.