Парискиот Саем за автомобили пред откажување

И додека Франција се бори со невидлив непријател, малкумина размислуваат за тоа што ќе се случи наесен, особено кога станува збор за автомобили.

Саемот во Женева прв беше откажан , а сега и НАИАС, што требаше да се одржи за прв пат во текот на летото во Детроит, е откажан. Многумина се прашуваат дали ќе има барем еден главен салон оваа година каде автомобилската индустрија би можела да ги покаже големиот број на иновации.

Затоа, сите очи се насочени кон Саемот за автомобили во Париз што треба да се одржи во септември. Иако има уште време, организациониот комитет на салони излезе со лоши вести. Тие беа многу кратки и изјавија дека заради условите предизвикани од пандемијата на коронавирус, салонот нема да може да продолжи да работи во традиционална форма.

Најавена е промена во пристапот, како и можни алтернативни решенија во соработка со партнерите. „Ништо нема да биде како порано и кризата мора да нè научи да бидеме поагилни, покреативни и поиновативни од кога и да било“, соопшти организаторот.

Auto News известува дека сигурно нема да има традиционална изложба на автомобилски новитети.

притисни ентер