Од кочанската болница тврдат никој од дежурните лекари не дал информација дека пациентка починала иако таа е жива

Никој од дежурните лекари не дал информација дека пациентка, кој е жива, починала, тврди менаџментот на болницата во Кочани.

 откако  во однос на објавата пренесена на медиумите од страна на синот кој добил информација дека неговата мајка починала, а истата била жива, по објавениот разговор со тимот на дежурни лекари специјалисти имаме информација дека никој од семејството не ги контактирал лекарите специјалисти  кои работат на интерно одделение за да добие информации за пациентката, зашто информации за хоспитализиран пациент дава лекар специјалист.

Случајот кој беше објавен во јавноста е пријавен во соодветните институции, земени се изјави од сите инволвирани и по добивање на извештајот од институциите ќе излеземе со ново соопштение за јавноста, а доколку се утврдат неправилности од страна на вработени во нашата институција истите соодветно ќе бидат санкционирани.

37 годишниот Благојче Дончев вчера раскажа дека вработен од болницата му јавил дека мајка му починала и дури му препорачал погребален оператор, но кога стигнал во болницата ја нашол жива.

притисни ентер