На аукција се продава најсимпатичниот полициски автомобил на сите времиња (ВИДЕО)

Аукцијата се одржува на почетокот на мај.

Првиот Субару 360 излезе од производните линии на јапонската компанија во 1958 година и беше произведуван до 1971 година. Тежи само 453 кг, со двоцилиндричен мотор со 25 КС и исклучително симпатичен изглед, го најде својот пат до дури 392.000 клиенти.

Пред да престане производството, Министерството за транспорт на Нов Зеланд користеше една копија како службен автомобил. Сега е можно возилото да се најде во приватна гаража.

Симпатичниот полициски автомобил е на аукција на 1 и 2 мај во Елхарт, Индијана. Автомобилот е препознатлив по својата црно-бела комбинација, сирени и карактеристични светла. Има независна суспензија, хидраулични сопирачки и е целосно оперативен.

Симпатичниот Subaru 360 веќе еднаш се појави на аукција. Во 2010 година, мал полициски автомобил беше продаден во Монтереј за 16.500 долари.

Покрај Subaru 360, на аукцијата ќе бидат опфатени и повеќе полициски автомобили. Меѓу нив е и автомобилот на канадската полиција Форд Мустанг ССП (1989 за специјални услуги) е еден од доставените 32 примероци.

притисни ентер