Потребни состојки: 100 гр. шампињони, 100 гр. бомбици од мелено свинско месо, 200 гр. свинско месо, 50 гр. путер, 100 гр. рендан домат, 80 гр. свински врат, малку масло, 1 лажица брашно, малку сирење, буковец, зачин од сув зеленчук, магдонос, црн пипер по влус.
Постапка:
Ситните парчиња месо и бомбиците од мелено свинско месо се ставаат на скара да се печат.
Во тава со малку масло се става путерот да се растопи и се додаваат печурките малку да се пропржат.
Потоа се додаваат коцките од свински врат и се продолжува со пржењето уште 5 минути.
Се додава 1 лажица брашно за запршка.
Се зачинува со малку буковец и се додава рендан домат.
Состојките се полеваат со вода и се оставаат малку да прокрчкаат.
Парчињата месо на скара се зачинуваат со зачин од сув зеленчук и сол по вкус.
Потоа се префрлаат во тавата и заедно со состојките во тавата прокрчкуваат уште 10-тина минути.
При крај се зачинува со свеж магдонос и црн пипер по вкус.
На крај се додава рендано малешевско сирење.