Како би изгледал Сајбертрак направен за њујоршката полиција? (ФОТО)

На адресата на Tesla пристигнаа половина милион резервации на Cybertruck, а депозитот од 100 долари е една од причините за големиот број нарачки за футуристичкиот камион.

Во извештаите се вели дека повеќето возила ќе завршат во гаражи на приватните купувачи. Значителен број автомобили ќе им бидат понудени на компании и јавни институции кои сакаат Кибертрак да стане дел од нивната флота.

Лизи Флечер открива верзии Тесла Кибертрак наменети за полицијата и службите за итни случаи низ САД.

Возилото на полицијата во Њујорк во бела и сина боја, со неопходните ротирачки светла на покривот.

Меѓу решенијата е и Cybertruck дизајниран за потребите на крајбрежната стража со теренски гуми и специјален преден браник. На покривот има масивна лента со LED светла.

Тесла сака да произведува услужни возила како што се брза помош, пошта, такси и превоз за авиокомпаните, пишува Carscoops.

Извршниот директор Илон Муск минатата недела изјави дека бара локација за изградба на огромна фабрика за производство на Кибертрак. Името на државата во САД каде ќе се сместат погоните сè уште не е познато.

притисни ентер