Фото: Овој автомобил цели 23 години бил чуван под „стаклено ѕвоно“

Станува збор за БМВ 740и од 1997 година, кои поминало вкупно 255 километри, а последните 23 години е чуван под „стаклено ѕвоно“.

На германски „eBay“ се појави интересен оглас кој привлече огромен број на вљубеници во БМВ.

За продажба на 21 март, е огласено БМВ серија 7, генерација Е38, за кое се наведува дека е прв пат регистрирано 1997 година, и истата година поминало само 255 км.

Од некоја причина, автомобилот потоа е гаражиран и чуван во пластичен меур со механичка циркулација на воздух.

Како што се наведува  во огласот, првиот сопственик била една госпоѓа родена 1927 година, која таа 1997 година со автомобилот поминала само 255 километри.

Од кога на 21 март започнало наддавањето, пристигнале 46 понуди од заинтересирани купувачи, а највисоката лицитирана сума во моментов изнесува 50.700 евра.

Аукцијата завршува на 31 март, па се очекуваат повеќе понуди.

Што се однесува до самиот модел, БМВ 740и во себе има 4.4 литарски „V8“ мотор кој испорачува 286 коњски сили. Моторот е поврзам со 5 степен автоматски менувач.

За состојбата на автомобилот најдобро говорат приложените фотографии.

притисни ентер