Потребни состојки: 1 поголемо парче свинско месо, 1 морков, 4-5 чешни лук, зеленчук по избор, малку бело вино, сол, 1 лажиче брашно, зачин од сув зеленчук, магдонос, бибер во зрна и ловоров лист.
Постапка:
Месото се сече на подебели парчиња.
Се зачинува со сол и зачин од сув зеленчук.
Парчињата месо се ставаат во тенџере со загреано масло да се пропржат.
При пржењето се додава 1 лажиче брашно.
Откако месото ќе се испржи од едната страна се превртува и се додава: сечкан морков, сечкан лук, бибер во зрна и неколку ловорови листови.
Се додава малку вода и бело вино, се покрива со капак и се остава на оган да динста околу 1 час и 30 минути.
На крај одозгора се става свеж магдонос.