„Само Вистина“ вечерва со Тони Науновски и Агим Јонуз

Во вечерашната „Само Вистина“ ќе дебатираат Тони Науновски и Агим Јонуз.

Почитувани гледачи, на власта или на опозицијата, чија „мелодија“ ќе биде поверодостојна, да ги убеди граѓаните да се „прошетаат“  до избирачките места, вечерва во „Само Вистина“ копјата ќе ги кршат Тони Науновски и Агим Јонуз.

Законот за ЈО се донесе, вистината за „Рекет“ се чини ќе ја чека новата влада, но опозициските „бомби“ побрзаа. Дали власта го доби својот „камен“ по глава или некој „лепи, сече и монтира“ од Будимпешта?

Пасоши нема, нема ниту одговорност, а кој ќе го плати „цехот“ од недостаток на документи на граѓаните?

„Една држава“ или „едно општество“ за сите, каков ќе биде  предизборниот кетеринг?

ВМРО-ДПМНЕ или СДСМ, кој има поголем коалициски потенцијал, а кој знае подобро да се „пазари“ со  „политичките невести“ од албанскиот блок?

Науновски побара поранешниот премиер да се уапси за велепредавство, Јонуз е на став дека сите ги добиле желбите на „хартија“, недостасува само имплементација.

Мини шенген, полни очи или полни раце, што ќе ги наполни празните стомаци на граѓаните?

Пресуди или политички договори, како со македонски менталитет да излеземе од магичниот круг на неправдата?

Партиите со предизборни калкулации, граѓаните со неисполнети ветувања, а кој вечерва ќе ја зборува вистината и за тоа какво ќе биде македонското пролетно „реално шоу“, на местото каде се говори само и „Само Вистина“ со Тони Науновски и Агим Јонуз, каде ако не, на Канал 5 Телевизија.

притисни ентер