Бесплатна изложба на делата на Леонардо Да Винчи во Лувр (ВИДЕО)

Францускиот музеј Лувр викендов ги отвори вратите за љубителите на уметноста, од кои голем дел можат бесплатно да ја проследат изложбата на култниот сликар Леонардо да Винчи..

Ваквиот чекор на Лувр следи откако многу луѓе не успеале да обезбедат билети, па музејот на интернет пушти 30 илјади влезници, по принципот, кој прв ќе се пријави, јавува Еуроњуз..

Изложбата, која беше отворена кон крајот на октомври, означува 500 години од смртта на Да Винчи, а бесплатниот влез е како што се вели, да се биде дел од ретроспективата на мајсторот на италијанската ренесанса..

притисни ентер