Фото: Заврши реконструкцијата на мостот Гоце Делчев

Екипи на Град Скопје вчера (18.08.2019 година, недела) ги завршија градежните активности за „Реконструкција на дилетации на мост Гоце Делчев во двата правци“ и од денеска сообраќајот на мостот се одвива непречено.

Со овој тип на реконструкција на дилатационите спојки на мостот,  градежен зафат кој не беше изведен на мостот во изминатите 13 години, значително се зголемува безбедноста на мостот.

Комплексните градежни зафати за реконструкцијата на мостот завршија во предвидениот рок од 40 дена од нивниот почеток на 09.07.2019 година.

За време на градежните активности на овој потег беше воспоставен привремен сообраќаен режим.

притисни ентер