Која е вистината околу зрачењето на 5G мрежата?

Факт е дека 5G технологијата се стреми да стане дел од нашите животи. Во земјите како Швајцарија и Кина, јавноста е загрижена од тој факт бидејќи како што велат тие базните станици на 5G технологијата ќе емитуваат висок степен на зрачење.

Сите природни објекти емитуваат електромагнетно зрачење, вклучувајќи го и сонцето и неговите зраци. Степенот на овие зрачења е битен да се следи, пред се порани здравјето на луѓето.

Во земјите низ светот постојат различни регулативи и степенот на зрачење различно се толерира. Како пример ја наведуваме Кина која има стандарди за степенот на зрачење и максималната дозволена граница е 0.47 W / m2 , што е 10 пати поригорозно отколку во САД и 20 пати отколку во некои европски држави.

притисни ентер