Индиски авион полн со патници принудно слета, а потоа му експлодирала гумата на тркалото

Индиски патнички авион во кој имало 168 патници и членови на екипажот при принудното слетување на аеродромот во Џаипур  во државата Раџастан имал проблем со тркалото.

Гумата на едното од тркало му експлодирала при принудното слетување.

Според локалните медиуми , пилотот на авионот пријавил проблем со едно од двете тркала  веднаш по полетувањето.

Но, за среќа одличниот пилот и покрај проблемот со гумата на левото тркало  кој експлодирала во текот на слетувањето безбедно го спуштил авионот

притисни ентер