Македонски енергетски форум 2019 во Струга

Премиерот Зоран Заев и в.д амбасадорката на амбасадата на САД, Микаела Швајцер Блум, со свои воведни обраќања го отворија Македонскиот енергетски форум 2019 „Енергетска транзиција преку обновливи извори и енергетска ефикасност“.

Вицепремиерот за економски прашања Кочо Анѓушев порача дека во наредните две до три години нови 350 мегавати од обновливи извори.

Катерина Капкоска ги има деталите.

притисни ентер