Кинезите го копираат Ламбургини, автомобилот ќе чини десет пати поевтино од оригиналот!!

Кинескиот Хуансу Авто, кој е во сопственост на автомобилската компанија БАИЦ подготвува на домашниот пазар на лансира евтин клон на СУВ моделот Ламборгини Урус.

Производителите од Кина досега неколку пати покажале дека  немаат проблем да  копираат дизајн на некој странски автомобил на својот автомобил и истиот да го продаваат на домашниот пазар по значително пониска цена од оригиналот.

Ваквите клонови се многу популарни во Кина поради цената, граѓаните не можат да го купат оригиналот но можат копијата, а Кина поединечно е најголемиот пазар за автомобили во светот .

Ламбургини е еден од авто-брендовите, чии модели многу Кинези би сакале да го видат во својата гаража.

Нуансау Авто ќе се обиде да ги оствари сништата на обичните Кинези , благодарејќи му на засега се уште неименуваниот модел кој преставува копија на Ламбургини СУВ возилото Урус.

Според кинеските медиуми, кој објавија два дизајнерски цртежи на кинескиот клон на моделот Урус, автомобилот ќе се продава  по цена од 13 000 до 20 000 евра што е само една десетина од цената на оригиналниот Ламбургини Урус.

притисни ентер